Na hradě dobře, doma nejlépe

20.07.2015 21:59
Ostrovní tlačky naší Kačky, den jedenáctý až čtrnáctý

 

Pevnost dobyta, mise splněna, poslední večeře sezobnuta, let klidný.

 

17. července - Caerphilly Castle

 

Kulíšek se rozhodla pokračovat ve šprtání v Cardiffu. Vydali jsme se proto na průzkumnou výpravu do jižního Walesu. Zvířecí zeď Cardiffského hradu mě vyděsila k smrti. Zato hrad Caerphilly, největší ve Walesu a druhý největší v celé Británii, mne nadchl. Jeho jihovýchodní věž je "šikmější" než v Pise. Večer jsme se ještě prošly kolem řeky Taff a pak ulehli pod nebesa v St. Hilary hotýlku.

 

Krokoměr 17 051, celkem 130 836

 

18. července - Cardiffská zátoka

 

Po anglické snídani jsme se vydali na špacír do Cardiffské zátoky. Nejdříve jsme se však zastavili v nové budově Velšského národního shromáždění, která byla postavena ve stylu "udržitelného stavitelství". Ochotný zaměstnanec nás dokonce zavedl do jinak nepřístupných míst - politikům právě začaly prázdniny, káč! Procházka po pobřeží a pravý anglický oběd "fish and chips" na molu byla parádní. Jen mozkojogerka by raději brala koníky z "Popular Welsh Calloping" a já bych nepohrdla telefonní budkou Pána času. Už máme nožičky i křidélka unavené. Ještě zvěčnit Kulíškovou novou fakultu a tradá zpět do Západní Středozemě.

 

Krokoměr 13 450, celkem 144 286

 

19. července - Poslední procházka, poslední cedule, poslední večeře

 

Zašli jsme na zahradu zalít ve skleníku a pokosit salát. Vybaveni pasy jsme se konečně dostali do útrob univerzitní knihovny, kde i v neděli chudáci študáci šprtali (budoucí magistři). Chutný zeleninový salát s kuřecím masíčkem jsme zapili narozeninovým portským, skoukli několik dílů Comebaku a usnuli jako káčata.

 

Krokoměr 9 528, celkem 153814

20. července - Návrat
Nebýt Kulíška, zůstali by Mozkjogerka s Rakem ještě před "čekinem". Angličani si totiž popletli čísla odbavovacích přepážek a zřízenci si nás posílali jako horký brambor z uličky do uličky. Další odbavení už proběhlo v klidu i bez znalosti angličtiny. Měli jsme pro sebe tři sedadla, protože paní od okýnka se hned po nástupu do letadla začala potit, minutu po startu utekla na záchod a stevardi si ji nechali u sebe. Uvažovala jsem, že bych taky mohla začít pouštět pírka, byli to moooc šikovní kluci, ale raději jsem zůstala s rodinkou, aby něco nevyvedli. 
 
Krokoměr 2006, celkem 155 820, t.j. cca 116 km

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová