Turisté míní, Megabus mění

17.07.2015 08:28
Ostrovní tlačky naší Kačky, den osmý až desátý
 
Nevzhledný Birmingham, neskutečný Oxford a neopakovatelný Den D.
 
14. července - Pretty woman´s na nákupech
 
Ta nehoráznost! Ta troufalost! Ta nebetyčná drzost! Holky mě nevzaly s sebou na nákupy. Od Kulíška jsem už sice věděla, že v ošklivém Birminghamu je jen jediná budova hodna obdivu, ale čtyři roky střádám pírko k pírku, abych si právě v tomto nákupním centru s nimi užila "promoční nákupy bez počítání", a nakonec zůstanu trčet s Rakem na Sheriff avenue. 
Tak jsem jim tu parádu alespoň poťapkala.
 
Krokoměr 10 574, celkem 89 255
 
 
15. července - Kterak jsme nedorazili do Oxfordu
 
V 10 hodin jsme měli nasednout do autobusu směr Oxford. V 10.40 jsme vzdali čekání a odešli ze zastávky. V 10.50 jsme zpožděný Megabus potkali na cestě domů... Nastal tedy den odpočinku. Káč, to jsem si jen myslela. V pět hodin odpoledne Kulíšek zavelela a šli jsme "za kampusová humna" na obhlídku anglického venkova. Ta má ale husí nápady! 
 
Zpočátku to byla pohodička, pak jsme se ale dostali mezi krávy. Tady totiž vedou "turistické stezky" napříč soukromými pozemky, na kterých farmáři mimo jiné chovají dobytek. Páni, pohled z blízka z očí do očí s vykulenou jalůvkou mi načepýřil pírka tak, že jsem se nevešla do batůžku. A bylo hůř.
 
V polovině cesty jsme narazili na maliny. Mňam. Jenže maliní a ostružiní jsme za chvíli měli až k ramenům a za ním kopřivy a jiná zelená havěť až nad hlavu. Rak v pumpkách si teda užil! Nebylo by nám v oxfordské knihovně lépe?
 
Krokoměr 15 678, celkem 104 933
 
 
16. července - Promoce
 
Kačkám na promoci vstup zakázán. Nemáš pozvánku, budeš trčet doma. Káčala jsem tedy do peřin a čekala, jestli mi přinesou alespoň něco do zobáčku z rautu nebo večeře z Habibi. Nic. Ať do toho husa kopne. Zítra se ale z batůžku vyhodit nenechám. Poslední výlet si užiju, ať to stojí, co to stojí!
 
Krokoměr 8 852, celkem 113 785
 
 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová