Je to náročné, káč (7. - 11. 7. 2015)

15.07.2015 15:25

Křidélka mám unavená, nožičky uchozené, Mozkodžogerka s hrůzou sleduje čísla na krokoměru, Rak dokonce dva dny stávkoval, jen Kulíšek si vesele poletuje a popohání nás.

 

Ostrovní tlačky naší Kačky, den první až pátý.

 

7. července - On the road

Létadlo nás, sice s mocným houpáním ale bezpečně, dopravilo na Ostrovní letiště Stansted. Přesedli jsme na autobus do Coventry a už to začalo! To snad není možné! Oni tady létají v opačném směru! To mi zobák nebere...

Krokoměr 1 263.

 

8. července - Go to Campus

Ani nevím, jak jsem se dostala do postele. Ráno jsem vyklouzla z postele a vykoukla na chodbu. Děs a hrůza! Schodiště jako sráz do Macochy! Chvíli mi trvalo, než jsem se odvážila slétnou dolů a připojila se k mým lidem, kteří se vydali na procházku. Prozkoumali jsme kampus University of Warwick, dali si tradiční anglickou plněnou bramboru (blééé), zapili ji ve studentské kavárně výborným heřmánkovým čajem a šli na Kulíškovu zeleninovou zahradu. Tam byly mnohem lepší pochutinky! Mozkodžogerku nepustili bez pasu do knihovny. Ostuda!

Krokoměr 8 407, celkem 9 670.

 

9. července - Trip to Royal Leamington Spa

Dnes jsme si vylétli do městečka, kde Kulíšek bydlela druhý rok studia. Pokvákala jsem si s příbuznými, prošli jsme se krásným parkem, kde je také památník parašutistům, kteří si to rozdali s Heydrichem. Podívali jsme se do malého místního muzea, galerie a knihovny - do té zdejší nás pustili bez lustrování. 

Oběd v japonské minirestauraci byl vynikající. Já to pořád káčám, že není nad syrovou rybičku :).

Krokoměr 10 590, celkem 18 997.

 

10. července - March to Kenilworth

Přes Kulíškovu zahradu a "kampusový" minilesík jsme se mezi poli a pastvinami vydali na hrad Kenilworth. Video.

Krokoměr 16 508, celkem 35 505.

 

11. července - We're going for Shakespeare

Sice to není jisté, zda Shakespeare napsal všechno, co je mu dnes přičítáno, přesto si zaslouží obdiv a návštěvu jeho rodného Stratfordu nad Avonou, kde je i s celou rodinou pohřben. Město nás přivítalo hudbou a tancem. Právě zde probíhal festival Morris Dance. Cinkot rolniček, klapání holí a barevné kostýmy nebraly konce.

Společně s labutěmi, kterých se smí dotknout jen královna - Iva Pekárková tuto pověst uvádí na správnou míru hezkým fejetonem Máte chuť na labuť?, jsme pluli po Avonu, procházeli se městem, viděli ojedinělý přívoz, Williho rodný dům i školu a posvačili v kostele Nejsvětější Trojice téměř u dramatikova hrobu. Ano, ano, v anglických kostelích jsou kavárny nebo alespoň malé "občerstvovny", kde si i unavená Kačka může dát kávu, čaj, ovocnou šťávu a kus buchty.

Angličani mě baví svou "bezpečnostní" posedlostí. Všude kolem nás jsou samé upozorňovací tabulky, které často nezakazují, pouze doporučují a děkují za dodržování doporučeného. Jiný kraj, jiná disciplína :).

Krokoměr 8 853, celkem 44 358.

Dále

 

Vyhledávání

Kontakt

Zdeňka Adlerová